Her kommer den fantastiske oppskriften på deilig
Bringebær ostekake brownie
som er hentet fra den flotte kakeboken min
The Hummingbird bakery som er et kjent bakeri i london med de deiligste kaker.... Så her kommer oppskriften :
Brownie : 200 gram mørk sjokolade (70 %)
200 gram usaltet smør
250 gram melis
3 egg
110 gram siktet mel (jeg brukte speltmel)
Ostekake : 400 gram kremost
150 gram melis
en halv teskje vanilje essens
2 egg
Bringebærkrem : 300 ml kremfløte
100 gram melis
150 gram bringebær (jeg brukte en pose frossen som jeg tinte, tror den var rundt 400 gram)
en 33x23x5 cm bakeform, brukte en litt større langpanne selv men det gikk fint...
Forvarm ovnen til 170 grader
Framgangsmåte:
For brownie: putt sjokoladen i en bolle som tåler varme over en kjele med kokende vann, la den stå til sjokoladen har smeltet.
Putt smør og sukker i en mikser (går også å gjøre alt for hånd, det gjorde nemlig jeg ) miks til ingrediensene er godt mikset.
Tilsett et og et egg mens du mikser, tilsett mel gradvis og miks godt mellom hver tilsetting og når du har fått en jevn og fin blanding tilsetter du den smeltet sjokoladen sakte og rør godt.
Hele det hele over i den smurte langpannen.
For ostekake : Putt kremost, melis og vanilje essens i en mikser og bland sakte til du har fått en tykk og jevn røre.
Tilsett et og et egg mens du mikser, blandingen skal bli jevn og kremaktig.
Miks til du får en lettere og luftigere røre, men ikke miks for mye for da kan ostekaken sprekke.
Tilsett det hele over brownien og jevn det med en slikkepot.
Bak det hele i den forvarmet ovnen i 30-40 min til ostekaken er fast og gylden i kantene. La kaken stå og avkjøle seg helt og sett det hele i kjøleskapet helst over natten (men går også med 2 timer, men annbefaler over natten)
For bringebærkremen: Putt kremfløte, melis og bringebær i en mikser (jeg mikset for hånd og da tok jeg å jevnet bringebæren til en masse med en håndmikser først) miks til den er fast men ikke stiv, ta kaken ut av formen og over på et fat og legg kremen jevnt over toppen (jeg tok den på mens den var i langpanna for jeg serverte den fra langpanna)
Og til sist nyyyyt et deilig kakestykke...
Håper dere skjønte forklaringen min, min kokebok er nemlig på engelsk, så har oversatt på beste vis ;) og ikke minst håper jeg for dere som prøver dere på kaka at den faller i smak, her i huset var dette en stor favoritt.... Snart helg...
Så ønsker dere alle en fin helg..
Denne så sinnsykt god ut!!
SvarSlettMmmmmmm..... Dette hørtes godt ut!!!!
SvarSlettNam Nam :-)
SvarSlettNå tror jeg at jeg må bake :-)
Hei igjen :-)
SvarSlettBare ett lite tips :-)
Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Ny sjangse - Hver måned :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook
Vil du være med ? :-)
mmmmmmm...!!!!
SvarSlett&
takk til deg søta, som deler med oss andre :0)
klem!
ojojoj, den så og hørtes virkelig god ut! Må nok prøves om ikke så lenge:)
SvarSlettGod helg!
Denne kaken skal jeg definitivt prøve meg på en gang! Virket helt fantastisk!
SvarSlettKlem Pink lady
oi oi oi, spørs om ikke den kaken må lages også her i huset!!
SvarSlett- og tusen takk for at du er med på å rope våren inn i min lille gibortlek :))
Klem og god helg!
Hilde Iren :)
NAM, denne hørtes virkelig digg ut ;) Pisker du " "kremen" sammen med bæra? eller pisker du kremen først? (kanskje et dumt spm, men men)
SvarSlettDet lukter digg i hele huset, kaken er ferdig i ovnnen. Gleder meg til i morgen når jeg får smake kaken ;) Den var enkel å lage, tross lang oppskrift, og satser på at den nyinnkjøpte langpanne springformen gjør susen ;)
SvarSlettHei, denne kaka såg god ut!!
SvarSlettSteker du brownien før du legger oppå ostekakemassen??
tina
Gosj, denne må garantert prøves!! :D
SvarSlett